Produženo ograničenje marže od 10 odsto

0

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima prometa kojom se najviša ukupna marža na robu od vitalnog značaja ograničava na deset odsto, saopšteno je u subotu.

Uredba je usvojena kako bi se sprečili poremećaju na tržištu i obezbedilo ravnomerno snabdevanje stanovništva osnovnim prehrambenim namirnicima.

Najviša ukupna stopa marže u prometu ograničava se u visini od deset odsto za pšenično brašno tip 400 i tip 500, suncokretovo ulje, kravlje mleko i jogurt, beli šećer, sveže svinjsko, govedje i kokošje meso i za slatkovodnu ribu.

Dodaje se da Uredba predvidja da rok za plaćanje proizvodjaču odnosno dobavljaču robe ne može biti duži od 60 dana od dana prijema računa za isporučenu robu a da faktura mora sadržati posebno iskazanu visinu stope pojedinačne marže i podatak o iskorišćenom delu najviše ukupne stope marže.

Ta Uredba usvojena je na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, stupiće na snagu narednog dana od objavljivanja u “Službenom glasniku” i važiće narednih šest meseci.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.