Del Boske: Istorijski uspeh za španski sport

"Veoma smo srećni, ovo je istorijski uspeh za španski sport. Ovo je fenomenalna generacija fudbalera koji znaju kako da igraju. Jasan je put kojim se kreće ovaj nacionalni tim, sada ne možemo samo da razmišljamo o Svetskom prvenstvu u Brazilu, već i o onome posle toga", rekao je Del Boske posle pobede njegove ekipe nad Italijom sa 4:0 u finalu Evropskog prvenstva u Kijevu.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Španija osvojila titulu prvaka Evrope

Selektor Španije je kazao da su Italijani posle prvog primljenog gola bili opasan protivnik, ali da je ubrzo "sve došlo na svoje".

"Italija je odigrala odličan turnir, ali nisu imali sreće sa zdravljem igrača. Moglo je da se desi i da izgubimo, fudbal je čudan sport. Ova utakmica je bila odlična za moje igrače, kontrolisali su meč. Posle prvog gola, Italijani su bili opasni, ali je posle sve došlo na svoje", kazao je Del Boske.

"Imali su dan manje za odmor, mnogo vremena igrali sa 10 igrača i nije im bilo lako", dodao je španski selektor.

On je istakao da nije bitno da li imate napadača u timu, ako ima ko da postiže golove.

"Najvažnija stvar u fudbalu jeste postizati golove i mi smo pokazali koliko inteligentne igrače imamo. Đordi Alba je postigao gol u finalu, to ume i Alvaro Arbeloa. Tim je izbalansiran, imamo i napadače, ali sam igrao sa igračima koji su u ovom trenutku u boljoj formi", rekao je Del Boske.

Beta

Pogledajte još