Leon Kojen novi šef diplomatije?

Da li će ugledni profesor Filozofskog fakulteta Leon Kojen, koji je doktorirao na Oksfordu, a već je i radio kao savetnik bivšeg predsednika, biti novi šef srpske diplomatije?

Mediji nagađaju da je ta varijanta moguća, a na novinarsko pitanje šta o tome misli aktuelni ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić se obradovao.
"To je najbolja vest koju sam čuo", rekao je Jeremić iako nije mogao i da je potvrdi jer, kako je naglasio, ne učestvuje u formiranju nove vlade.

Zašto je Kojen Tadiću podneo ostavku?

Leon Kojen je bio ne samo savetnik Borisa Tadića nego i pregovarač o Kosovu. Na toj dužnosti je bio do 2007. godine kada je (u aprilu) podneo ostavku, nezadovoljan politikom koju je mimo njegovog znanja vodio Tadićev tim.
Od tada se posvetio radu na Beogradskom univerzitetu.

Biografija Leona Kojena

Leon Kojen je rođen 1945. godine u Beogradu, gde je diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu 1970. godine. Doktorirao je na Univerzitetu u Oksfordu 1978.

Od 1984. do 1998. i od 2001. do 2003. godine predavao je estetiku i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Profesor je istorije filozofije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a bio je i gostujući profesor filozofije na Vilijams Koledžu u SAD. Objavio je više knjiga i radova iz oblasti filozofije i teorije književnosti.

Pogledajte još