DEMANTOVAO SAMOG SEBE: Indijski ministar pio vodu iz reke da bi dokazao da je čista, pa završio u bolnici (VIDEO)

Indijski političar koji je pio vodu iz zagađene "svete reke" kako bi dokazao da je čista, navodno je primljen u bolnicu.

Glavni ministar indijske savezne države Pandžaba, Bhagvant Man pio je vodu iz Kali Beina, svete reke u Sultanpur Lodiju, dva dana pre nego što je zatražio medicinsku pomoć.

On je ranije ove nedelje primljen u bolnicu u Delhiju sa bolom u stomaku, prenosi "Indija Ekspres".

Ašok Svain, profesor istraživanja mira i sukoba na uniterzitetu Upsala, objavio je snimak trenutka kada je ministar popio vodu iz reke.

- Glavni ministar Pandžaba otvoreno pije čašu zagađene vode iz "svete reke" kako bi pokazao da je voda čista. Sada je primljen u bolnicu - napisao je on.

Prema navodima okupljenih, on je i juče bio u bolnici na medicinskim pregledima.

Uprkos tvrdnjama izvora da je hospitalizovan, kabinet glavnog ministra negirao je ove navode. Umesto toga, jedan zvaničnik rekao je da je ministar dobrog zdravlja i da ide na redovne sastanke.

Kali Bein je izuzetno značajna reka za religiju Sika. Ovaj incident se dogodio na 22. godišnjicu operacije za čišćenje reke pokrenute 2000. godine, a Man je pio reku iz Kali Beina kako bi dokazao njen uspeh.

Pre nekoliko decenija, otpadne vode i industrijski otpad otvoreno su tekli u Kali Beinu, dok je korov rastao na obali. Iako je reka sada mnogo čistija nego što je bila, piti vodu iz nje nije preporučljivo.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ashok Swain - Twitter/PrintScreen

Pogledajte još