Siladji će dati sve od sebe

BEOGRAD, 11. jula 2012. (Beta) - Srpski plivački reprezentativac Čaba Siladji rekao je da je malo nervozan i zabrinut pred Olimpijske igre, jer se nije adekvatno spremao zbog poziva za London, koji je stigao tek prošle nedelje.

"Malo sam i nervozan i zabrinut, jer, jednostavno, kad saznate tri nedelje pre svoje trke da idete na Olimpijske igre, ipak imate dozu zabrinutosti. Pre mesec dana sam bukvalno odustao od odlaska u London. Sreća najveća je što ovog vikenda imamo državno prvenstvo, pa sam ostao u vodi, inače ne bih ni plivao", rekao je Siladji agenciji Beta u Beogradu.

Svetska plivačka federacija (FINA) naknadno je pozvala Siladjija, i to na osnovu prošlogodišnjeg rezultata na 100 metara prsno.

"Uopšte nisam očekivao. Imao sam rezervisan smeštaj u Banjaluci da idem na rafting, bio sam odustao od Igara. Naravno, srećan sam i velika mi je čast što ću drugi put predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. To je velika stvar. Žao mi je samo što nisam trenirao kao da znam da ću ići, jer bih totalno drugačije radio", rekao je Siladji.

Ovaj Bečejac objasnio je da su za pripreme za veliko takmičenje potrebne tri nedelje posebnog rada, a da će on imati samo jednu.

Pogledajte još