Born bez Borna

Ako se pitate šta je sa Metom Dejmonom i da li njega možete da očekujete u ovom filmu, odgovor je i tu jednostavan – gospodin Dejmon je napustio zgradu.

Mada nam ovo leto donosi obilje rimejkova i ributova, ovde ipak nemamo takav slučaj: glavni glumac Met Dejmon i režiser Pol Gringras možda ne žele dalje, ali studio nastavlja i to u, čini se, dobrom pravcu.

Radnja filma se ovaj put fokusira na Arona Krosa, čiji lik tumači Džeremi Rener, nama poznat iz filmova "Osvetnici" (The Avengers) i "Mission: Impossibile – Ghost Protocol" (Nemoguća misija – Protokol Duh). Scenarista i reditelj proširuje Bornov svet koji je stvorio Robert Ladlam originalnom pričom koja nas upoznaje sa novim junakom čije će "život ili smrt“ situacije biti pokrenute dešavanjima iz prva tri dela filma.

Tvorac priče koji stoji iza serijala o Bornu, Toni Gilroj, režira novo poglavlje ove izuzetno popularne špijunske franšize koja je zaradila skoro milijardu dolara na svetskim blagajnama. Reneru se u ovom nastavku franšize pridružuje još novih likova, koje tumače Rejčel Vajs, Edvard Norton, Stejsi Kič i Oskar Ajzak, dok svoje uloge iz prethodnih delova ponavljaju Alber Fini, Džoan Alen, Dejvid Stratern i Skot Glen.

Film "The Bourne Legacy" pogledajte u našim bioskopima od 23. avgusta.

Pogledajte još