Orlići ubedljivi protiv Crnogoraca

Izabranici selektora Aleksandra Džikića odigrali su odlično prvo poluvreme, naglo popustili u nastavku, skoro ispustili prednost od 24 poena prednosti, ali su finišu ipak rutinski stigli do ubedljive pobede i prvih bodova na šampionatu.

"Utakmica je bila baš onakva kako smo očekivali. Protivnik je bio agresivan, motivisan i nije se predavao ni kad je bio u velikom zaostatku. Dobro smo otvorili utakmicu, odigrali odlično prvo poluvreme. Došlo je do pada u trećem periodu, što je sasvim očekivano za prvu utakmicu na šampionatu. Najvažnije da smo ostvarili pobedu koja će nam dosta značiti u nastvaku turnira. Očekuje nas u drugom kolu duel sa selekcijom Nemačke koja je u tvrdoj utakmici uspela da pobedi Francusku. Dugo su na okupu, dobro su igrani, imaju odličan balans između centarske i spoljne linije u kojoj je nekoliko odličnih šutera", istakao je Aleksandar Džikić.

SRBIJA: Cvetković 12 (5 as), Lambić 4, Miljenović 16 (6 sk), Bogdanović 9 (4 sk, 3 as), Mitrović 5 (6 sk), Gujaničić 5 (4 sk), Luković, Bešović 18 (6 sk), Drenovac 12, Marinković 4, Nastić 2.

CRNA GORA: Ratković, Kasalica 5, Pajović 10, Nikolić 11, Grabovica 10, Raičković 2, Mugoša 14, Musović, Latković, Pavić 15,
Unkašević 2, Radović 4.

U drugom kolu u petak od 18:30h rival Srbiji biće selekcija Nemačke.

Pogledajte još