Ivanov: Meč Portugala i Holandije najteži u karijeri

Svetskom prvenstvu trebalo bi dati crveni", kaže Mutko.MOSKVA, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Ruski sudija Valentin Ivanov rekao je danas da je meč između Portugala i Holandije, u kojem je dodelio četiri crvena i 16 žutih kartona, bio najteži u njegovoj karijeri.
Ivanov je bio na meti kritike nakon utakmice osmine finala u kojoj je Portugal pobedio Holandiju 1:0, ali koja će biti zapamćena po najvećom broju crvenih kartona dodeljenih na nekom meču Svetskog prvenstva.Obe ekipe završile su meč sa po devet igrača na terenu, dok je još osam igrača imalo žuti karton.
"Ako taj meč gledamo iz ugla količine grubosti, bila je to najgora utakmica u mojoj karijeri", rekao je za ruski dnevnik Izvestja četrdesetpetogodišnji sudija.
Ivanova su, osim isključenih igrača, kritikovali i treneri obeju ekipa ali i predsednik Svetske fudbalske federacije FIFA Sep Blater koji je rekao da bi najbolje bilo da je sudija sam sebi dao žuti karton.
"Smatram da sudija nije bio na visini zadatka. Trebalo bi da postoji žuti karton i za sudiju", rekao je Blater za portugalsku televiziju.
Ivanov, koji zbog starosne granice ove godine završava međunarodnu karijeru, ne misli da je pogrešio na tom meču.
"Ne znam da li sam pogrešio. Nisam video snimak utakmice, a odluke sam donosio na osnovu onoga što sam video", rekao je sudija.
On je izrazio čuđenje zbog grube igre, pre svega igrača Holandije."Prljave trikove sam očekivao od Portugalaca. Oni su poznati po tome da 'troše' vreme i da udaraju sa leđa. Neprijatno me je iznenadila Holandija svojim ponašanjem. Zapravo, oni su sve to i izazvali", veruje sudija Ivanov.
I šef Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko smatra da je Blaterova kritika suđenja potpuno neutemeljena."Ako bi Ivanovu trebalo dati žuti karton, mnogim sudijama na

Pogledajte još