Gospođa Kamenko uživa u grickanju kamenja

Tereza Vajdner iz američke države Virdžinija razvila je naviku da jede kamenje i komade stena. Kako piše britanski "Metro", ona to čini već 20 godina i u tom periodu je pojela više od 1.360 kg različite vrste kamenja ili stena.

Majka dvoje dece tvrdi da je kamenje njena omiljena hrana i da joj popravlja raspoloženje.

- Džim me čini srećnom pa sada jedem manje kamenja. Ali, svako ima loših dana. Kada mi je loš dan ja jedem kamenje koje učini da se osećam bolje - kaže Tereza koju i suprug Džim ipak čini srećnom.

- Biram kamenje čiji mi se izgled sviđa. Volim ukus zemlje pa ponekad pojedem i blato... Osećam se bolje kada znam da je kamenje blizu mene. Ono je tu za mene kada sam uznemirena - kaže Tereza čije medicinsko stanje se zove pika, odnosno opsednudost jedenjem neobičnih predmeta.

Dama sa ovom krajnje neobičnom gastronomskom navikom svoje "poslastice" čuva u zalihama u specijalnoj kuhinjskoj posudi, a čak ih i ponese kada krene u romantičnu šetnju sa suprugom.

Najviše uživa u krtom kamenju. Ako se, pak, ne radi o takvom kamenju ona uzima čekić i svoju "poslasticu" lomi na komadiće koje potom gricka s uživanjem.

Životinje poput vukova i kornjača jedu kamenje da bi poboljšale probavu. Ipak, ljudima ovo baš nije svojstvena osobina, osim, eto, Terezi iz Virdžinije.

Pogledajte još