Vrtoglavih 9 centimetara za niske Britanke

Britanke nose štikle koje su u proseku visoke 8,4 centimetara i po tome mogu jedino dame iz Španije da im pariraju koje se "penju" na "osmice". Francuskinje, iako elegantne, biraju štikle niže za 2,5 centimetra od Britanki, prenosi "RTS".

Istraživanja su pokazala da 65 odsto Britanki trpi posledice od nošenja visokih štikli i to u vidu jakih bolova. Međutim, prema mišljenju psihologa, čini se da su spremne da nastave sa praksom nošenja visokih štikli jer visoke žene deluju sigurnije, uspešnije i inteligentnije.

Dame koje žive u Britaniji su među najnižim ženama u Evropi, što pokazuju rezultati nedavno sprovedene studije. Ove informacije su se pojavile nakon što je zaključeno da su Britanke najniže u Evropi sa prosečnom visinom od 163 centimetra (uzorak su žene između 18 i 29 godina starosti).

Nemice su više za čak pet centimetra, dok su dame koje žive u Španiji za samo jedan centimetar više, pa je razumljivo zašto i njih karakteriše ljubav prema potpeticama.

- Za visoku ženu se smatra da je pozitivnija, samouverenija, bogatija, sposobnija, uspešnija, nezavisna i inteligentnija od nižih žena - rekla je psiholog Ema Keni koja dodaje da "ambiciozne Britanke smatraju da će nošenjem visokih štikli povećati šanse za napredovanje u karijeri“.

Koja je tvoja visina za samopouzdanje?

Pogledajte još