Zilkić veruje u saradnju s Kancelarijom za vere

NOVI PAZAR, 2. avgusta 2012. (Beta) - Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je u četvrtak da očekuje dobru saradnju sa danas formiranom vladinom kancelarijom za vere i izrazio uverenje da će ona nastaviti uspešan rad Ministarstva vera.

Zilkić je na konferenciji za novinare rekao da veruje da ta kancelarija neće umanjiti značaj svoje delatnosti, kao i da postignute tekovine neće narušiti.

"Možda će ona u finansijskom smislu biti slabijeg kapaciteta za razliku od Ministarstva vera prema nama, ali šta je tu je...Ne ocekujemo neke posebne promene", rekao je reis Islamske zajednice Srbije.

Zilkić je dodao da će od svih sandžačkih opština tražiti da odvajaju odredjena budžetska sredstva za Islamsku zajednicu, poštujući zakon koji to propisuje.

"Naše zakonsko pravo je da to tražimo i niko nema pravo da nam ga uskrati. Osim opštine Prijepolje, koja nam godišnje prebacuje milion dinara, nijedna od ostalih opština ne poštuje ovu zakonsku obavezu, pa čak ni opština Tutin sa čijom lokalnom vlašću nismo imali nikada problema", rekao je reis.

Zilkić je rekao da ukoliko opštine poštuju zakon nema razloga da se ponašaju različito.

Pogledajte još