Voće od 100 kalorija

1. Borovnice
Ovo tamnoplavo bobičasto voće, poznato je i kao superhrana – bogato antioksidansima i bori se sa slobodnim radikalima. Oko pola šoljice (4.4 grama) iznosi 103 kalorije.

2. Kivi
Dva kivija u sebi nose 93 kalorije i sadrže 1.7 grama proteina. Ovaj ukusni zalogaj savršen je vitaminski međuobrok bogat vitaminom C, A pa i mineralima i flavonoidima - koji su korisni u prevenciji tumora.

3. Kruške
Jedna kruška srednje veličine sadrži 96 kalorija. Izrazito je korisna za probavu jer je u njenom sastavu 5.1 gram proteina.

4. Banane
Ovo ukusno voće južnih krajeva bogato je kalijumom pa je iz tih razloga odlično za pravilan rad srca. Jedna banana ima energetsku vrednost od 105 kalorija.

5. Jabuke
Možete pojesti četiri jabuke jer ste na taj način unijeli 99 kalorija. Ovo rajsko voće takođe je dobro za probavu jer je bogato proetinima..

6. Jagode
U dve šoljice iseckanih jagoda 106 je kalorija. Bogate su kalijumom, gvožđem i vitaminom C.

7. Dinja
Ukusni letni zalogaj – dinja predstavlja savršeno energetsko osveženje. Za obrok možete narezati dinje u dve šoljice i na taj način ćete u organizam uneti 106 kalorija.

8. Grožđe
30 bobica grožđa je 101 kalorija, bez obzira bilo ono zeleno ili crveno. Grickajte grožđe i uživajte u laganom obroku – ono snižava krvni pritisak.

9. Lubenica
Voće koje je definitivno predstavnik leta je lubenica. Iseckajte ju u dvije i po šaljice pa uživajte u svoje 103 kalorije.

10. Narandže
Jedna narandža i još četvrtina ove citrusne voćke sadrži 106 kalorija. Izrazito je bogata vitaminom C daće energiju vašem organizmu i ojačati imunitet.

Izvor:She.hr

Pogledajte još