Terzić: Ostaje gorak ukus

"Sve utakmice smo odigrali približno isto što se tiče kvaliteta igre. Sa mnogo padova i definitivno ni blizu onoga što se verovatno očekivalo, sa jedne strane. S druge, 'ajde da ne pominjemo opet sve stvari koje su delimično uslovile ovakav nastup. Bez obzira na sve, sigurno ostaje gorak ukus u ustima, ne toliko zbog eliminacije, već zbog načina na koji smo počeli i završili ove Olimpijske igre", rekao je Terzić posle poraza Srbije od Brazila 0:3.

Srbija je kao zvanični evropski prvak izgubila svih pet mečeva u grupi i osvojila je samo dva seta. "Gracije" su, medjutim, u London doputovale u znatno izmenjenom sastavu, zbog povreda.

"Svi se nadamo da će situacije biti drugačija nego ove godine. (...) Ali, ako se ekipa kompletira ili bar delimično kompletira, mi imamo kvalitet koji možemo da pokažemo na prvom narednom takmičenju... Sledeća godina je priča za sebe, kreće se od nule i ja se zaista nadam i verujem da svi mi... nećemo gubiti veru da smo i dalje ekipa koja je u vrhu evropske i svetske odbojke"
, kazao je Terzić.

Selektor je rekao da ne može da odgovori na pitanje o tome da li će ostati na toj dužnosti jer se to rešava zajednički, sa rukovodstvom Saveza.

"Mi nismo do sada imali razgovore na tu temu jer zaista ova reprezentacija je u poslednjih šest-sedam godina možda, po broju medalja, najuspešnija evropska selekcija, tako da bi bilo izlišno pričati o lošim rezultatima i menjati. (...) Jednostavno, to (loši rezultati) je nešto što se dešava u sportu",
rekao je Terzić.

On je naveo primer Brazila, aktuelnog olimpijskog šampiona, a u nedelju je mogao da bude eliminisan sa turnira.

"To su normalne stvari u sportu i mislim da ne treba razmišljati na taj način. U svakom slučaju uvek ćemo pokušati da nađemo najbolje rešenje za naredni period, pa da li je to sa ovim selektorom koji je sad ili nekim drugim, ili ovim igračima ili nekim drugim, to su stvari koje smo uglavnom rešavali zajedno i to je bilo dobro",
rekao je Terzić.

(Beta)

Pogledajte još