Tura podzemnim Beogradom

Otkrijte tajne Beograda na savršen način. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima. Na ovoj turi ćemo vam predstaviti legende Beograda, kretaćemo se kroz podzemlje čak i kad smo na površini.

Posetićete Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga.

U bunkeru iz vremena Informbiroa, posle Drugog svetskog rata, upoznaćete se sa nekim Titovim političkim igrama između velikih sila.

U velikom barutnom magacinu imaćete priliku da dodirnete zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe, a sada je rimski lapidarijum u kome se čuvaju sarkofazi, nadgrobni spomenici i žrtvenici sa teritoriji Srbije.

U vinskom lagumu ćete putovoti kroz vreme u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Sava male, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

Ture će voditi pisci knjige "Beograd ispod Beograda", profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić zajedno sa stručnim vodičima TOB-a.

Posetu lokalitetima će oslikati priče o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama i legendama, kao i odgovori na neke enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

U cenu ture je uračunato: ulaz u 4 lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča.

Mesto polaska ture - Vuka Karadžića 9

Termini garantovanih polazaka na srpskom:
ponedeljak, sreda, subota, nedelja - 17:30
Trajanje - 120min
Cena - 800 dinara

Termini garantovanih polazaka na engleskom:
utorak 10:00, četvrtak 17:30, subota 12:00, nedelja 14:00
Trajanje - 120min
Cena - 1200din

REZERVACIJE SU OBAVEZNE ZBOG OGRANIČENOG BROJA GOSTIJU

TURISTIČKI INFO CENTAR
Trg Republike 5
ponedeljak - subota 09-21h, nedelja 10-15h
tel. 011 328-1859

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.