Kako da izgledate super na fotkama

Dok mi s lakoćom možemo da sredimo fotografije koje stavljamo na Twitter i Facebook, osobe poput Kejt Midlton, na primer, i ostali tzv. selebritiji nemaju priliku da biraju koje fotografije mogu da izađu u javnost, a koje ne. Nju, kao i ostale prate milioni očiju. Međutim, uopšte se ne postavlja pitanje da li će Kejt izgledati dobro na fotografijama jer iza nje stoji tim stručnjaka zadužen isključivo za njen estetski izgled i za to da uvek bude spremna za snimanje i fotografisanje iz svih uglova.

"Poziranje možda izgleda jednostavno, ali kamere su vrlo prevrtljive", izjavila je Hilari Ker, koautorka nove knjige "What to Wear, Where".

Pored onih čuvenih četiri kilograma više koje kamera dodaje, za dobro fotografiju važni su i osvetljenje, ugao slikanja pa i sam trenutak. Međutim, sve te faktore možete zaobići uz pomoć garderobe, uverava nas Ker. Ako niste sigurno kako će vam određeni komad odeće stajati na fotografijama, testirajte čitavu stvar; zamolite nekoga da vas fotografiše i zatim analizirajte svoj izgled. Ponekad boje i oblici odeće izgledaju bolje uživo nego na fotkama. Evo koje savete Hilari Ker prenosi "Metroportal" kako biste uvek bili spremni za savršenu pozu i fotografiju:

- Birajte svetle i jednobojne komade u tonovima koji odgovaraju vašem tenu. Šarenilo je možda u trendu, ali veći jednobojni komadi će vas na fotografijama učiniti puno ljepšima. Izbegavajte belu, krem i bež jer ćete izgledati isprano i starije.

- Izbegavajte rolke i uopšte odevne komade s visokim izrezima za vrat. Možda vam se čine šik, onako u francuskom stilu, ali visoki izrezi koji skrivaju dekolte će vas poružniti na fotografijama, naročito ako imate kratak vrat. Za fotografisanje najbolje su stvari sa V izrezom.

- Odaberite odeću od materijala koji se ne gužva lako. Laneni materijali mogu biti ugodni i lijepi, ali lako se gužvaju. Bolje je birati nešto od tvida, vunenih kombinacija i krep tkanine.

- Nosite odeću po mjeri ili naglasite liniju uz pomoć kaiša. Bez obzira na sporadične trendove, uvek imajte na umu liniju tela ako idete negde gde će biti puno fotografisanja. Široke stvari izgledaju šik samo na visoki ljudima. Ako nemate 185 centimetara obucite nešto uže, nešto što će vas izdužiti u smisli percepcije visine. Ne zaboravite da naglasite struk. Ako ste niski, obucite neki komad tamnije boje (crna, mornarsko plava, boja uglja) preko donjeg komada odeće svetlije boje.

- Stavite malo više šminke nego inače. Sjajilo za usne, puno maskare za oči obavezno, a poigrajte se i sa rumenilom za lice.

priredila:

Pogledajte još