Mediji: Šešum bi mogao na teren za dva do tri meseca

BEOGRAD, 9. februara 2009. (Beta) - Lekarski tim, koji brine o zdravstvenom stanju povređenog srpskog rukometaša Žarka Šešuma, saopštio je da je njegovo stanje stabilno i da bi igrač Vesprema mogao za dva do tri meseca da se vrati na teren, preneli su mađarski mediji.

Grupa mladića u Vespremu je u noći između subote i nedelje polomila Šešumu jagodičnu kost. Isti napadači su noževima ubili rumunskog reprezentativca Marijana Kozmu i izboli hrvatskog golmana Ivana Pešića, kome su nakon toga lekari morali da izvade bubreg.

Stanje obojice povređenih rukometaša je stabilno, ali Šešum još uvek ima poremećaj vida. Lekari još nisu mogli ništa da kažu o eventualnom povratku na teren hrvatskog reprezentativca.

Mađarski mediji prenose i da je cela zemlja "u šoku" zbog tragedije u Vespremu, o čemu svedoče brojne mirne demonstracije u više gradova, na kojima se okupilo više hiljada ljudi.

U Vesprem je došao i otac rumunskog rukometaša, koji je izjavio da je njegov sin bio "veoma zadovoljan skromnim životom u malom gradiću u Mađarskoj".

Austrijska policija ranije danas saopštila je da je uhapsila tri osobe, dva muškarca i jednu ženu, zbog sumnje da su umešani u ubistvo Kozme i ranjavanje Šešuma i Pešića.

Pogledajte još