Janković zadovoljan igrom

"Ova utakmica je bila test za nas, poslednji i jedini pred septembarski dupli program i utakmica protiv Danske i Makedonije. Mogu da budem zadovoljan onim što smo prikazali i onim što sam video", rekao je Janković posle meča u Jagodini, u kome je Srbija slavila sa 2:0 protiv Moldavije.

Mlada reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati sedmog septembra u gostima protiv Danske u sedmom kolu Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će tri dana kasnije u Kruševcu dočekati Makedoniju.

Prema rečima Jankovića, u prvom poluvremenu današnja utakmica je imala pravi fudbalski i takmičarski tempo, iako njegova ekipa nije još u takmičarskom ritmu.

"Svesno smo ušli u podizanje ritma da vidimo kako ekipa funkcioniše u maksimalnom režimu i sa taktičke i sa trkačke strane", kazao je.

Janković je podsetio da u utakmici protiv Danske u kvalifikacijama neće moći da računa na Luku Milivojevića koji ima crveni karton I suspendovan je.

On je dodao da je pad u ritmu očekivan i normalan. "Više volim da držimo poluvreme, pa da padnemo nego da to snage što imamo razvlačimo 90 minuta pa da ne liči ni na šta. Ritam je pao u drugom poluvremenu što je očekivano", rekao je.

Selektor mlade reprezentacije Srbije kazao je da mu je današnja pobeda, kao i svaka druga, draga, a posebno kada je meč bez primljenog gola, kao današnji.

Janković je pohvalio Darka Lazovića, za koga je rekao da je jedan od vođa i stubova ovog tima.

Utakmicu su gledali generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, direktor svih selekcija FSS Savo Milošević i pomoćnik direktora svih selekcija Mitar Mrkela.

Beta

Pogledajte još