Top pet trikova za savršen make- up

1. Odaberite najbolju maskaru

Na tržištu postoji veliki izbor različitih proizvođača maskara, a razlika nije samo u ceni. Skupe maskara luksuznih brandova traju duže i stvaraju manje grudica, ali kada ih imate na trepavicama, skoro niko neće primetiti razliku između skuplje i jeftinije maskare.
Za produživanje, volumen, vodootporne ili one koja ne stvara grudvice, odaberite!

2. Izbegnite grudvice
Maramicom obrišite grudvicu koja se nalazi na vrhu maskare kad je izvadite iz poklopca. Četkicom za trepavice pređite preko trepavica prie nego što se maskara osuši. Ako nemate četkicu za trepavice, operite staru maskaru sa sredstvom za odstranjivanje šminke, sapunom i vodom, osušite je i dobili ste češljić za trepavice. Cik-cak nanošenjem maskare sprečićete stvaranje grudvica.

3. Sprečite razmazivanje

Ispod i oko oka nanesite puder kako biste sprečili razmazivanje maskare. Maskara se obično razmaže zbog uljnih sastojaka koji se nalaze u kremi za lice ili korektoru. Nakon nanošenja maskare, pričekajte nekoliko sekundi pre nego što trepnete.

4. Kombinujte maskare
Poput profesionalnih šminkera kombinujte dva tipa maskare. Nanesite sloj maskare za produživanje trepavica, zatim sloj za volumen, a višak odstranite pomoću češljića za trepavice.

5. Uvijač za trepavice
Ako želite li da vaše oči izgledaju veće i izražajnije, koristite uvijač za trepavice. Fenom za kosu kratko zagrejte uvijač za trepavice, ali pre nego što ga upotrebite proverite da nije previše vruć. Iako postoji uverenje da se uvijač ne sme upotrebljavati nakon nanošenja maskare, mnogi tvrde da se sme koristiti, ali nakon što se maskara potpuno osuši.

Pogledajte još