Doktori protiv korupcije o dokazima zloupotreba u zdravstvu

BEOGRAD, 17. avgusta 2012. (Beta) - Nevladina organizacija Doktori protiv korupcije zatražila je od Agencije za borbu protiv korupcije da im odgovori šta se dešava sa dokazima o zloupotrebama u projektu o rekonstrukciji zdravstvenih ustanova, koje je ta organizacija ranije dostavila Agenciji.

Ta nevladina organizacija saopštila je u petak da je direktorki Agencije za borbu protiv korupcije Zorani Marković uputila zahtev za informaciju od opšteg značaja o stanju predmeta o dokazima zloupotreba u Projektu "Hitna rekonstrukcija 20+1 bolnica u Srbiji" koji se finansira kreditom od Evropske investicione banke od 50 miliona evra.

"Dokumentaciju smo dostavili još 19. maja 2011.godine, a podsećamo Vas da ste izjavili na 49. Sednici Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije održanoj 19. jula 2011. godine da ste ceo predmet predali policiji i tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Doktori protiv korupcije tim povodom pitaju Zoranu Marković kada i kome je ta dokumentacija predata, pod kojim brojem je zavedena u policiji i tužilaštvu i da li je zatražena informacije o tome šta je uradjeno do sada i dokle se stiglo.

Pogledajte još