Poziv privredi da ulaže u Univerzitet

BEOGRAD, 17. avgusta 2012. (Beta) - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je u petak da ulazak Univeriteta u Beogradu na "Šangajsku listu", medju 500 najboljih svetskih univeriteta, predstavlja poziv privrednicima i kompanijama da ulažu u tu visokoškolsku ustanovu i bliskije saradjuju sa njom.

"Ovo je poziv privredi i kompanijama da ulaž u beogradski Univerzitet i ostale univeritete i učestvuju u njihovim naučnim projektima", kazao je Obradović na konferenciji za novinare u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Univerzitet u Beogradu se prvi put našao na listi Šangajskog univeriteta "Cao tung", na kojoj se po najrazličitiujim kriterijumima rangira 500 najboljih svetskih univerziteta, a Beograd se nalazi izmedju 401 i 500 mesta. "Šangajska lista" univerziteta postoji od 2003. godine i jedna je od najrelevantnijih.

Rektor univerziteta u Beogradu Branko Kovačević smatra da je ulazak na šangajsku listu dokaz kvaliteta naučno-istraživačkog rada fakulteta i instituta koji se nalaze u sastavu Univerziteta u Beogradu.

Pogledajte još