Los Andjeles tajms: Možda je vreme da se Cukerberg povuče

LOS ANDJELES, 17. avgusta 2012. (Beta) - S novim velikim padom vrednosti deonica Fejsbuka (Facebook) postavlja se pitanje da li osnivač te kompanije Mark Cukerberg (Mark Zuckerberg) i dalje treba da bude njen generalni direktor, piše list Los Andeles tajms (Los Angelos Times).

Akcije Fejsbuka zabeležile su juče novi debakl na berzi pošto je njihova vrednost u jednom trenutku pala na ispod 20 dolara, što je skoro polovina od vrednosti u početnoj ponudi maja ove godine.

Los Andjelos tajms na svoj internet strani navodi da je Cukerberg "vizionar društvenih medija", ali i "novajlija" u upravljanju velikom kompanijom, zbog čega bi možda na čelo Fejsbuka trebalo da dodje iskusniji direktor.

"U tom scenariju, Cukerberg bi ostao kreativna snaga za podsticanje tehničkih inovacija Fejsbuka. Ali bi 28-godišnjak predao titulu direktora nekom ko je pogodniji za nadziranje operacija i uspostavljanje odnosa sa sitničavim investitorima - rutinskim ali osnovnim dužnostima za koje je Cukerberg pokazivao malo apetita ili sklonosti", piše losandjeloski list.

Na jučerašnji pad vrednosti akcija uticalo je to što je istekla ranija zabrana prodaje akcija prvim velikim akcionarima Fejsbuka. Veliki broj ponudjenih akcija ukazuje da su neki od prvih investitora želeli da se povuku iz te kompanije što je pre moguće.

Pogledajte još