Rusija će dodatno finansijski pomoći Srbiju

"O tome se vode razgovori, naravno prvo treba da čujemo potrebe Srbije, a onda treba zajednički da definišemo mogućnosti za rešavanje tih problema", rekao je Konuzin na sastanku povodom realizacije ruskog kredita za železnicu.

Ambasador Konuzin je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti konkretnih rezultata.

Na sastanku ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i predstavnika srpskih i ruskih železnica je najavljeno da će prvi radovi na izgradnji drugog koloseka pruge Beograd - Pančevo, koji će se finansirati ruskim kreditom, početi na jesen.

Izvođački ugovori za realizaciju železničkih projekata biće potpisani do kraja godine.
Za radove na pruzi Beograd - Pančevo nedostaje oko 550.000 evra za rešavanje eksproprijacije i čeka se da reviziona komisija Ministarstva za građevinu i urbanizam potvrdio projekat, rekli su predstavnici Železnica Srbije.

Mrkonjić je prihvatio predlog Konuzina da srpski i ruski železničari stateški nastupe u regionu i najavio da će za to biti izdvojena određena sredstva iz budžeta njegovog ministarstva.

Srpski ministar je kazao da sredstva iz ruskog kredita od 800 miliona dolara za železnicu neće biti preusmerena na druge potrebe već će biti isključivo namenska.

Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.