Tvoj šef vredi 175% tebe!

Koliko će rad biti produktivan uveliko zavisi od našeg šefa, zbog čega je i on plaćen više od podređenih ranika. Zato za rukovodstvo firme menadžeri i šefovi u proseku vrede kao 1,75 radnika, pokazala je studija britanskog Nacionalnoe kancelarije za ekonomska istraživanja sprovedena na više od 24.000 zaposlenih.

Naučnici su merili produktivnost radnika koji su obavljali identične zadatke na računaru, a jedina je razlika bila što su se njihovi direktni nadređeni menjali svaka četiri meseca. Da je odabir šefa velika odluka dokazuje to što se promenom nadređenih produktivnost radnika smanjila ili povećala za oko 10 odsto promenom direktnog šefa, piše Daily Mail, a prenosi "24sata.hr".

Uloga šefova da motivišu, postavljaju ciljeve, kritikuju i procenjuju radnike ima ogroman učinak na produktivnost, objasnili su istraživači.

Ako su šefovi korektni i racionalni, oni će odlično uticati na vredne radnike koji će pod njihovim uticajem više naučiti i postati još bolji u svom poslu i pružiće im priliku za napredovanje.

Kakva su tvoja iskustva sa šefovima?

priredila:

Pogledajte još