Pupovac: Napadnut sam jer neću da slavim Oluju

"Moje odbijanje da dođem na proslavu 'Oluje' a što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsednik i premijer svakakao je jedan od razloga što je predsednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv mene i optužiti me da ja nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba", rekao je Pupovac za dnevni list "Danas".

On je kazao da očekuje da Josipović zaustavi svoju politiku kampanje "alternativne" politike Srba u toj zemlji pod izgovorom brige za pluralizam među Srbima.

Podsetio je da je Josipovića podržao u predsedničkoj kampanji i da mu je žao što u poslednje vreme udaljava od SNV pa i od politike koju su smatrali zajedničkom.

Ali uprkos tome i napadima, Pupovac kaže da želi ipak da razvija dobar odnos sa Josipovićem i da moguće političke i nepolitičke sporauzme otklanjaju.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović žestoko je pre nekoliko dana napao Milorada Pupovca, čije Srpsko narodno veće izdaje nedeljnik "Novosti", optuživši ga, pored ostalog, da vodi "etnobiznis", a ne kvalitetnu manjinsku politiku.

"U vreme kada je njegova stranka i formalno bila u vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, za sebe izuzetno puno. To mi se, kao građaninu i predsedniku svih građana, ne sviđa",
navodi se u pismu koje je hrvatski predsednik uputio uredništvu nedeljnika "Novosti".

BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još