Pucnjava u Njujorku: Otpušteni dizajner ubio kolegu

Kako prenose svetski mediji, Njujork je potresla pucnjava koja se dogodila u jutarnjim satima u samom centru, ispred poznatog Empajer Stejt Bildinga. Njujorška policija je navela da je nedavno otpušteni dizajner ženske galanterije najpre ubio bivšeg kolegu iz vatrenog oružja, a potom ranio devet osoba nasumičnom pucnjavom na raskrsnici 34. ulice i Pete avenije.

PRVA VEST: Pucnjava ispred Empajer Stejt Bildinga - Dvoje mrtvih, desetoro ranjeno

Šef njujorške policije Rejmond Keli izjavio je na konferenciji za novinare da je napadač identifikovan kao Džefri Džonson (53). Keli je kazao da je Džonson, bivši konfekcijski dizajner kompanije "Hazan Imports", u kojoj je pre godinu dana dobio otkaz, danas pucao na svog nekadašnjeg 41-godišnjeg kolegu, prenosi "Rojtersovu" vest domaća agencija "Tanjug".

Policija, takođe, navodi da nisu ugroženi životi ranjenih koji su pogođeni ili samo okrznuti mecima, dok je iz kancelarije gradonačelnika navedeno da je neke možda ustrelila policija, prenosi agencija AP.

Građevinski radnik Kris Ogden koji je bio na skeli iznad jednog od ulaza u zgradu, rekao je za tabloid "The Daily News" da je video nekoga u odelu i sa akten tašnom kako počinje da puca, prenosi "Blic".

- Pogodio je čoveka u glavu. Čovek je pao, nakon čega je napadač još jednom pucao u njega - rekao je Ogden.

Policija je odbacila mogućnost da je ova pucnjava mogući čin terorizma.

Telo ubijenog je ostalo više od sat vremena na mestu zločina, dok je policija pretraživala oblast u potrazi za čaurama metaka.

Policija je odmah posle napada u devet ujutru po lokalnom vremenu (15 časova po srednjeevropskom), kada stotine hiljada Njujorčana idu na posao, blokirala okolne ulice.

Pogledajte još