Festival SILAFEST od 2. septembra u Velikom Gradištu

BEOGRAD, 28. avgusta 2012. (Beta) - Četvrti medjunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2012. održaće se od 2. do 8. septembra u Velikom Gradištu, najavili su u utorak organizatori.

"Za učešće na festivalu autori su prijavili 186 filmova iz 21 zemlje, a publici će biti prikazano 45 ekoloških i turističkih filmova, od čega pet domaćih", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu producent festivala Boško Savković.

On je kazao da će publika videti filmove iz Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Kanade, Rusije, Danske, Norveške, Švajcarske, Nemačke, Švedske, Portugalije, Španije, Austrije, Velike Britanije, Italije, Češke, Madjarske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Fštival u Velikom Gradištu otvoriće, kako je najavio Savković, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović.

Savković je istakao da će ta manifestacija okupiti desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta.

Pogledajte još