Roditelji, ovakve fotografije dece ne objavljujte na Facebooku!

Naravno da svi roditelji vole da objave fotografije svojih mališana na Facebooku koje su "uhvatile" sve te najslađe i najbitnije trenutke njihovih života. Na tome im ne bi trebalo zameriti, jer to što se dešava u odrastanju se dešava jedanput i nikada više i sasvim je neodoljivo.

Ali, danas, kada je na Facebooku sve "javno", treba imati u vidu da nisu sve slike za deljenje. Ne samo zbog drugih, nego i zbog same dece kojoj će, kada odrastu i dođu do turbulentnog puberteta, upravo te fotografije možda izazivati neugodnost.

Zato, roditelji, probajte da usvojite sledeća "pravila" o fotografijama koje ipak ne bi trebalo objavljivati na Facebooku:

1. Golišave fotografije mališana
I pod tim se stvarno misli na gole. Fotografija prvog kupanja preslatke bebe cele prekrivene penom je jedno, a fotografija na kojoj se vidi polni organ je nešto drugo.

2. Slike iz porođajne sale

Rođenje vašeg deteta neprocenjivi je trenutak, pa zašto ga ne podeliti sa stotinama i hiljadama drugih, zar ne? Ipak, ne!

3. Fotografije dece na noši ili WC šolji
Nismo sigurni da to neko stvarno radi, ali vredi spomenuti iz predostrožnosti. U svakom slučaju, drago nam je što ste se rešili pelena.

4. Fotografije na kojima drugi ljudi drže vaše dete
Zlatno je pravilo pitati pre objavljivanja. Ne vole svi da se njihove fotografije šire društvenim mrežama. I ako ne možete odoleti postavljanju, barem ih nemojte "tagovati".

5. Milion fotografija koje su slične

Kao novi roditelj, verovatno vam se čini da vaše dete u minuti promeni 23 preslatka izraza lica. Drugima sve to izgleda apsolutno isto.

Izvor: Net.hr

Pogledajte još