Bekenbauer: Igrači otežavaju posao sudijama

BERLIN, 29. juna 2006. (Beta-Rojters) - Predsednik organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u Nemačkoj, Franc Bekenbauer, izjavio je danas da igrači stalno otežavaju posao sudijama tako što padaju i simuliraju faulove.On je kritikovao ponašanje igrača, ali je ocenio i da sudije previše lako pokazuju žute kartone.
"Naravno da igrači i sudije greše, jer su svi oni, ipak, ljudi, ali igrači nimalo ne olakšavaju posao sudijama kada padaju i valjaju se prilikom svakog kontakta", rekao je Bekenbauer.
"Oni pokušavaju da od sudije iznude slobodan udarac ili karton za rivala, i to je preterano. Samo sudijama otežavaju posao, a oni opet prebrzo sviraju, prebrzo pokazuju žute kartone, a onda imaju problem pošto moraju da pokazuju i drugi karton", objasnio je.
Suđenje na Svetskom prvenstvu došlo je pod lupu prošle nedelje, naročito posle meča osmine finala između Holandije i Portugala, kada su isključena čak četiri igrača.
Na turniru je do sada pokazano 25 crvenih kartona, čime je prevaziđen rekord od 22 isključenja sa Mundijala 1998. godine.

Pogledajte još