Bekenbauer: Igrači otežavaju posao sudijama

BERLIN, 29. juna 2006. (Beta-Rojters) - Predsednik organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u Nemačkoj, Franc Bekenbauer, izjavio je danas da igrači stalno otežavaju posao sudijama tako što padaju i simuliraju faulove.On je kritikovao ponašanje igrača, ali je ocenio i da sudije previše lako pokazuju žute kartone.
"Naravno da igrači i sudije greše, jer su svi oni, ipak, ljudi, ali igrači nimalo ne olakšavaju posao sudijama kada padaju i valjaju se prilikom svakog kontakta", rekao je Bekenbauer.
"Oni pokušavaju da od sudije iznude slobodan udarac ili karton za rivala, i to je preterano. Samo sudijama otežavaju posao, a oni opet prebrzo sviraju, prebrzo pokazuju žute kartone, a onda imaju problem pošto moraju da pokazuju i drugi karton", objasnio je.
Suđenje na Svetskom prvenstvu došlo je pod lupu prošle nedelje, naročito posle meča osmine finala između Holandije i Portugala, kada su isključena čak četiri igrača.
Na turniru je do sada pokazano 25 crvenih kartona, čime je prevaziđen rekord od 22 isključenja sa Mundijala 1998. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.