Sunce stiglo, stigao i Krajinović

BENIDORM, 4. marta 2009. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije je u normalnim uslovima nastavila pripreme za duel sa Španijom, pošto je prestala da kiša u Benidormu gde će se igrati meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

"Izuzetno smo zadovoljni, jer su se popravile vremenske prilike. Sa suncem dolazi i bolje radno raspoloženje. Danas ćemo trenirati svi punim intenzitetom na dva terena i očekujem da se igrači polako prilagode podlozi za meč. Sutra nas očekuje žreb i videćemo ko će od naših igrača da probije led", rekao je selektor Bogdan Obradović.

Prvog dana meča, u petak, 6. marta, na teren će sigurno izaći najbolji - Novak Đoković, a Obradović još nije saopštio da li će na "drugoj ploči" igrati Janko Tipsarević ili Viktor Troicki.

Dubl u kojem će Srbiju sigurno predvoditi Nenad Zimonjić, zakazan je za subotu, dok će se u nedelju igrati obrnuti singl mečevi.

Jedini teniser koji sasvim sigurno neće dobiti priliku da zaigra protiv aktuelnih šampiona Dejvis kupa jeste 17-godišnji Filip Krajinović koji se sinoć pridružio timu na poziv Obradovića.

Prvi utisci Krajinovića su pozitivni: "Nikada u životu nisam odseo u ovakvom hotelu. Jednostavno za mene su ovo fenomenalni uslovi. Izuzetna mi je čast što sam se našao u društvu Đokovića, Zimonjića, Tipsarevića i Troickog, kao i što ću raditi sa selektorom Obradovićem i savetnikom Nikolom Pilićem. To je veliki korak za mene", rekao je 526. teniser sveta.

Krajinović je pre dolaska u Benidorm igrao na čelindžeru u Bergamu gde je u prvom kolu sa 0:2 (1:6, 6:7) izgubio od Nemca Bjorna Paua, 29-godišnjeg igrača, koji je na 94. mestu svetske ATP rang liste.

"Ispao sam i pored dobre igre. U drugom setu sam čak imao i set loptu, ali jednostavno nemam sreće za žrebom", ocenio je Krajinović, koji će posle reprezentativnih obaveza igrati na turniru u Tajlandu.

Pogledajte još