Zašto jesti avokado i paradajz?

Zdrave masnoće u avokadu omogućavaju telu da apsorbuje više likopena iz paradajza nego što bismo dobili da jedemo samo paradjz.

Likopen, snažan antioksidans koji se nalazi u paradjzu pomaže u sprečavanju nastanka očne katarakte srčanih bolesti i deluje preventivno protiv raka. Osim što je bogat likopenom, paradjz sadrži biotin, vitamin B koji daje energiju, vlakna, beta-karoten, vitamine A i C koji štite zdravlje očiju, zuba, kože, kose i kostiju.

Avokado je bogat vitaminom E, a sadrži i oleinsku kiselinu koja sprečava nastanak raka dojke. Sastojci u avokadu štite zdravlje očiju i srca i pomažu u snižavanju holesterola. Takođe, ove dve namirnice imaju anti-age efekt i deluju protiv ranih znakova starenja.

Avokado možete jesti na pizzi s umakom od paradjza u salatama ili sendviču. Napravite salatu od ovih ukusnih namirnica koju možete jesti uz pečeni odrezak, piletinu ili ribu. Oljuštite i isecite avokado i poešajte s paradjzom, dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje pa začinite solju i biberom-

Pogledajte još