Misija MMF-a u Srbiji 10. septembra

BEOGRAD, 5. septembra 2012. (Beta) - Misija medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) stići će u Beograd 10. septembra, izjavio je u sredu državni sekretar u Ministarstvu finasija Srbije Vlajko Senić.

On je agenciji Beta rekao da je to takozvana "fekt fajding misija" koja treba da se upozna sa stanjem u javnim finansijama Srbije, ističući da bi kao naredni korak došla misija koja vodi pregovore (o novom aranžmanu).

"Očekujemo da će ova misija, u septembru, omogućiti da se do kraja godine uspostave pregovori sa MMF na najvisem nivou i verujemo da će naša čvrsta opredeljenost da ozbiljno smanjimo budžetski deficit u 2013. godini otvoriti prostor za novi sporazum", rekao je državni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

On je rekao da će misija MMF sa predstavnicima Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije (NBS) i drugim važnim članovima Vlade razgovarati o svim vaznim temama, i o Zakonu o Narodnoj banci Srbije, budžetu i javnim finansijama.

"Verujem da će to biti početak nove saradnje Srbije i MMF", rekao je Senić i podsetio da je sporazum koji je bivša vlada potpisala sa MMF praktično stavljev van snage, jer su probijeni svi zacrtani parametri.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.