Misija MMF-a u Srbiji 10. septembra

BEOGRAD, 5. septembra 2012. (Beta) - Misija medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) stići će u Beograd 10. septembra, izjavio je u sredu državni sekretar u Ministarstvu finasija Srbije Vlajko Senić.

On je agenciji Beta rekao da je to takozvana "fekt fajding misija" koja treba da se upozna sa stanjem u javnim finansijama Srbije, ističući da bi kao naredni korak došla misija koja vodi pregovore (o novom aranžmanu).

"Očekujemo da će ova misija, u septembru, omogućiti da se do kraja godine uspostave pregovori sa MMF na najvisem nivou i verujemo da će naša čvrsta opredeljenost da ozbiljno smanjimo budžetski deficit u 2013. godini otvoriti prostor za novi sporazum", rekao je državni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

On je rekao da će misija MMF sa predstavnicima Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije (NBS) i drugim važnim članovima Vlade razgovarati o svim vaznim temama, i o Zakonu o Narodnoj banci Srbije, budžetu i javnim finansijama.

"Verujem da će to biti početak nove saradnje Srbije i MMF", rekao je Senić i podsetio da je sporazum koji je bivša vlada potpisala sa MMF praktično stavljev van snage, jer su probijeni svi zacrtani parametri.

Pogledajte još