Izložba i revija filmova Bekima Fehmijua

BEOGRAD, 5. septembra 2012. (Beta) - Dokumentarna izložba "Bekim Fehmiu - Bogatstvo izgubljeno u tišini", biće otvorena u četvrtak u 19 sati u Domu omladine Beograda, a u zatim će biti prikazan film "Specijalno vaspitanje", najavili su u sredu organizatori.

Na izložbi će biti hronološki prikazan život glumca Bekima Fehmijua, od najranijeg detinjstva do poslednjih godina života, detalji iz njegove bogate glumačke karijere, kao i svedočanstva o njegovim etičkim, intelektualnim i humanističkim stavovima.

Biće prikazani i novinski intervjui koje je Bekim Fehmiu dao od 1967. do 2001. godine, delovi knjiga, dokumenti iz ličnog života Bekima Fehmiua, lični predmeti, fotografije, filmski posteri, tonski i video zapisi.

Izložba je gostovala u januaru u Peći i u junu u Prištini, zatim Prijedoru, Sarajevu, Prizrenu, a nakon Beograda bihce predstavljena u Kraljevu i u Firenci i Trentu u Italiji.

Kultno ostvarenje Aleksandra Saše Petrovića "Skupljači perja" iz 1967. godine, zatvoriće filmsku reviju posvećenu Bekimu Fehmiju, u utorak, 11. septembra.

Pogledajte još