Tiranija decom

Draga mame, deci je mesto u parku, igraonici ili poslastičarnici. Iako je vama drago da se sredite i da sa drugaricama odvedete svoje "ni krivo ni dužno" dete u kafić koji je uvek pun puncijat, detetu verovatno nije, ali da se ne lažemo ni ostalim gostima koji su tu došli da na miru popričaju o poslu, problemima i ljubavnim jadima. Njima to dete jesto slatko i divno i fino,ali ni stoti (hiljaditi) deo kao vama.

U Parizu je u mnogim restoranima ulaz sa decom zabranjen. Francuze nije briga da li zbog vašeg deteta komšijske babe i dede "padaju u nesvest", i dozvoljvaju mu da radi šta god hoće jer to je pobogu, dete! Naše " Kraljice Majke" bi verovatno zgrožene otričale u svoja rodna sela prepričavajući kako ti Francuzi i nisu baš normalni, jer ko bi normalan to tako rekao?!

U restorane dolaze i ljudi da provedu romantične trenutke ili na manje formalne poslovne sastanke. Zamislite neke poslovne ljude koji pokušavaju da sklope neki važan dogovor, a za susednim stolom dete histeriše, jer ono baš ne voli iz takve čaše da pije sok ili mu se ne sviđa ono što mu je mama poručila. Ne ide i tačka!

Scena u Bečkom tramvaju:
petogodišnje dete histeriše, roditelji u šoku: šta raditi od onoga što je prihvatljivo za okolinu? Zabranjeno je vikati na dete, ne daj bože batine -zatvor u najavi! Putnici se čude a roditelji crvene. Da li treba da vam kažemo da je bračni par iz Srbije?

Ako se nađete na nekoj manje ekluzivnoj plaži, deca će vas preskakati, gađati, prskati.. a ako ga slučajno pogledate pogledom koji nije fasciniran postajete neprijatelj broj jedan. Bože, pa kakav si to osoba kad ne voliš decu: Tuđu,koja me gaze? Pa ne volim.

Ne kažemo da treba da sedite sa decom u četiri zida ali zato majke, kada krenete u grad, obratite pažnju koja su to mesta gde je mesto vama sa vašim detetom. Naučite ga da se ponaša i zapamtite deca nisu statusni simboli!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.