"Pijev život 3D" bez Tobija Megvajera

Uprkos dugogodišnjem prijateljstvu i saradnji reditelja Anga Lija i poznatog glumca, Tobija Megvajera nećemo gledati u prvom 3D filmu oskarovca Anga Lija - "Pijev život" (Life of Pi). Izvor blizak magazinu “The Hollywood Reporter” navodi da je Megvajer bio previše poznat za ekipu relativno nepoznatih glumaca koji igraju u ovom filmu.

TREJLER KOJI ODUZIMA DAH: Pijev život

“Pijev život” je adaptacija istoimenog romana Jana Martela, u kom Pi, mladić koji je preživeo brodolom tankera, pokušava da opstane u čamcu za spasavanje, dok mu društvo prave hijena, zebra, orangutan i bengalski tigar. "Pijev život“ je priča o veri, nadi i borbi za opstanak.

Ang Li je povodom ove odluke izjavio za magazin “The Hollywood Reporter”:

- Želeo sam da ostanem dosledan u izboru glumaca za film, pa sam odlučio da ekipa bude potpuno internacionalna. Veoma cenim Tobija i radujem se nekoj novoj saradnji u budućnosti.

Tobi Megvajer nema problem sa Lijevom odlukom:

- U potpunosti podržavam Angovu odluku o izboru drugačijeg pravca kada je ova uloga u pitanju. Ang mi je pokazao veći deo filma i ono što sam mogao da vidim je zaista prelepo.

Rejfa Spala, koji će u filmu zameniti Tobija Megvajera, domaća publika mogla je da vidi u ostvarenju Ridlija Skota “Prometej”, u ulozi Milburna, člana posade. Rejf je značajniju ulogu ostvario i kao Vilijam Šekspir u filmu Rolanda Emeriha, ”Anonimus”.

Iako film u bioskope stiže tek krajem godine, ”Pijev život” se već smatra jednim od glavnih kandidata za “Oskara”. Svetsku premijeru film će doživeti 28. septembra na Njujorškom filmskom festivalu. Ovo je prvi put da se ovaj poznati svetski festival otvara 3D filmom, ali ne i prvi put da se otvara filmom Anga Lija. Njujorški filmski festival 1997. godine otvoren je Lijevim filmom "Ledena oluja“, u kom je glavnu ulogu igrao Tobi Megvajer.

Osim Suraja Šarme, koji igra glavnog junaka, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu "Milioner iz blata“.

Pogledajte još