Jedan sto medju najzanimljivijim radovima Bijenala

BEOGRAD, 6. septembra 2012. (Beta) - Autorski projekat "Jedan: sto" koji predstavlja Srbiju na Medjunarodnom bijenalu arhitekture u Veneciji, po oceni stručnih časopisa ocenjen je medju 15 najzanimljivijih, izjavili su u četvrtak organizatori tog poduhvata.

Po oceni vodećih arhitektonskih veb portala www.world-arćitects.com, www.arćitizer.com, www.baunetz.de, projekat "Jedan: sto" uvršten je u 10 poduhvata koji zaslužuju pažnju na Venecijanskom bijenalu arhitekture koji traje od 29. avgusta do 25. novembra, rečeno je na konferenciji za novinare.

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Miroslav Tasić rekao je da će predložiti da sto posle Bijenala bude smešten u nekom od slobodnih izložbenih prostora u Beogradu, i da to postane mesto okupljanja umetnika, zaposlenih u kulturi i novinara.

Ocenivši da Bijenale u Veneciji ima izuzetan značaj, Tasić je dodao da će Ministarstvo kulture i informisanja i ubuduće podržavati nastupe Srbije na toj prestižnoj izložbi arhitekture.

Tasić je najavio da će Vladi biti predloženo da se u okviru Ministarstva kulture i informisanja osnuje sektor za Medjunarodnu saradnju koji će se baviti promocijom projekata iz oblasti kulture i medija u svetu.

Kako je novinarima rečeno, paviljon Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji posetile su neke od najvećih ličnosti svetske arhitektonske i dizajnerske scene, medju kojima Zaha Hadid, Žan Nuvel, Bjarke Ingels, Konstantin Grčić i drugi.

Pogledajte još