Domaći autori i ilustratori zanimljivi strancima

BEOGRAD, 7. septembra 2012. (Beta) - Izdavačka kuća Evrodjunti (Evro-Giunti) predstavila je na Medjunarodnom sajmu knjiga u Moskvi stotinak odabranih dečijih knjiga srpskih pisaca i ilustratora, saopštilo je u petak to preduzeće.

Pažnju izdavača privukle su knjige "Konjić Grbonjić" i "Najlepše priče iz šume" po tekstu Gordane Maletić i sa ilustracijama Ane Grigorijev, zatim "Medologija" Miše Djurkovića, "La Fontenove basne" koje je ilustrovala Dragana Jovčić i "Legende" autora Laze Lazića i ilustratorke Jelene Račić.

Zanimanje agenata za otkup autorskih prava privukle su knjige "Alisa u zemlji čuda" koju je takodje ilustrovala Dragana Jovčić, "Mali bukvar" Olivere Grbić, "Bajke iz 1001 noći" Vojina Ančića, "Kako se raste do čoveka" autora i ilustratora Miomira Tomića i "Ježeva kućica" Branka Ćopića.

Medjunarodni sajam knjiga u Moskvi jedna je od najznačajnijih manifestacija u svetu, a ove godine okupila je oko 300 izdavača sa svih kontinenata. Sajam je otvoren u sredu, 5. septembra i traje do ponedeljka, 10. septembra.

Pogledajte još