Jelena Trivan podnela ostavku iz moralnih razloga

Jelena Trivan je u pismu upućenu vrhu Demokratske stranke obrazložila razloge svoje ostavke:

"Poštovani predsedniče, članovi predsedništva, članovi GO, demokrate,

Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove. Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija.

Čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve.

Na javnoj sceni događa se linč demokrata, a da svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve.

Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime.

Za mene kao čoveka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo je što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno.

Lično ne želim da učestvujem ni u kakvim procesima koji bi urušili DS. Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Moraju da budu važniji građani koji sa pravom očekuju da zaštitimo demokratske i građanske vrednosti ovog društva, a ne svoje karijere. Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro ikome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi.

Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti...

Zbog svega toga podnosim ostavku na mesto potpredsednice DS.

Imajući u vidi da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", piše u tekstu Jelena Trivan.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.