Đilas prelomio da se kandiduje za predsednika DS

Kako „Blic“ saznaje, Dragan Đilas, zamenik DS i gradonačelnik Beograda, prelomio je pre dva dana da ipak bude kandidat na izborima za predsednika stranke, iako će se na njima ponovo kandidovati Boris Tadić i mada je prethodno najavio da se neće kandidovati ako se sadašnji lider ne povuče.

Sednica Predsedništva DS, na kojoj se razgovaralo o raspisivanju vanrednih stranačkih izbora, trajala je više od tri sata. Sednici su prisustvovali lider stranke Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, kao i potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, zamenik predsednika DS Dragan Đilas, Borislav Stefanović, Miodrag Rakić.

Sednici GO prethodio je i niz sastanaka Političkog saveta DS, Predsedništva DS, a danas će biti održana i sednica Statutarnog predsedništva. Kako „Blic“ saznaje od članova koji su prisustvovali sednici Političkog saveta, pre dva dana, Dragoljub Mićunović se založio da se izbori odlože za godinu dana, u mirnijoj atmosferi i uz manji rizik za cepanje stranke. Mićunović je ostao usamljen u tom predlogu.

Zanimljivo je da je Đilas bio na tom sastanku samo kratko, da nije učestvovao u raspravi, a da je na početku rekao: „Došao sam samo da slušam“.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još