Nema stečaja u Valjevskoj pivari

VALJEVO, 10. septembra 2012. (Beta) - U Valjevskoj pivari neće biti stečaja, odlučeno je u ponedeljak na ročištu u Privrednom sudu u tom gradu.

Poreska uprava Srbije povukla je predlog za otvaranje stečaja kako se "ne bi ugrozila proizvodnja i veliki broj radnika ostao bez posla", pa su na taj način stvoreni uslovi da Valjevska pivara, koja je u reorganizaciji, čiji je stopostotni vlasnik država, nastavi da posluje.

Razlog za podnošenje zahteva za stečaj bilo je neispunjenje plana reorganizacije po kojem će Pivarin dug od 905 miliona dinara, nastao 1990-ih za neplaćene akcize, biti plaćen u 48 mesečnih rata iz dobiti ostvarene u prethodnoj godini.

Valjevska pivara u 2011. nije ostvarila dobit zbog čega nije ni vraćala dug u 2012. godini, dok su ostale obaveze iz plana reorganizacije ispoštovane o čemu je Poreska uprava Srbije na vreme obaveštena.

Do promene stava Poreske uprave Srbije došlo je posle nedavne posete Valjevu ministra za finansije i privredu Mladjana Dinkića, koji se tada sa gradskim rukovodstvom dogovorio da "Valjevska pivara, osnovana pre više od 130 godina, neće ići u stečaj".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.