U Fed kupu imamo istorijsku šansu za uspeh

"Šansa je istorijska i svi koji ćemo braniti boje Srbije pružićemo svoj maksimum. Dokazale smo da imamo potencijal, da smo prave lavice i da se nikada ne predajemo. Meč u Češkoj je svakako najveći ispit naše reprezentacije. Svesne smo da će domaćin biti motivisan i imaće kompletno gledalište, ali kroz to smo prošle i u Belgiji i Rusiji, pa smo se trijumfalno vratile u Srbiju", rekla je Jovanovski.

Češka će trećeg i četvrtog novembra dočekati Srbiju u finalu Fed kupa, a Jovanovski je istakla da je igranje za svoju zemlju "nešto sasvim drugačije".

"Kada igram za Srbiju je nešto drugačije. Do neslućenih visina te nose atmosfera, odgovornost, zajedništvo i isti cilj. Dajete sve od sebe jer ste svesni da iza vas stoji cela Srbija i taj osećaj je neponovljiv, ne osećate ni umor, ni bol", kazala je ona.

Jovanovski, koja je početkom godine u Melburnu tokom Otvorenog prevenstva Australije doživela saobraćajnu nesreću kada je povredila vrat, istakla je da joj je to poremetilo planove i na početku sezone, ali da je sada potpuno spremna.

Pogledajte još