Da je država otkupila udeo bilo bi problema

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Bivša predsednica upravnog odbora Politike a.d. Sonja Liht izjavila je u utorak da bi bilo vrlo problematično da je država otkupila VAC-ov udeo u toj firmi jer bi onda bila stoprocentni vlasnik Politike što je u suprotnosti sa medijskom strategijom.

"Da je to Vlada Srbije uradila stvar bi bila vrlo problematična i sigurna sam da bi se novinarska udruženja pobunila protiv toga. To bi značilo da država ponovo ulazi u puno vlasništvo nad Politikom što je suprotno medijskoj strategiji kojom se insistira da država izadje iz vlasništva medija", rekla je Liht novinarima u Beogradu.

Ona je kazala da je u martu ove godine VAC ponudio Politici a.d. po pravu preče kupovine da otkupi njihov udeo, ali da je cifra od 4,7 miliona evra bila previsoka.

"Išli smo na razne sastanke i pokušali da prikupimo sredstva iz kredita Evropke investicione banke za potrebe medija i ispostavilo se da se ta sredstva ne mogu u takve namere upotrebiti i kad smo ispitali i videli da ne možemo da otkupimo udeo obavestili smo vladu i sve nadležne", rekla je Liht.

Pogledajte još