Djurković: Očekujem puno navijača

BEOGRAD, 19. septembra 2012. (Beta) - Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Djurković izjavio je u sredu da je počela prodaja karata za Evropsko prvenstvo za rukometašice koje će se u decembru održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Posle Evropskog prvenstva za muškarce dobili smo organizaciju EP za žene. Bilo je 11 kandidata, a Evropska rukometna federacija dodelila je nama jer je prošlo takmičenje ocenjeno kao najbolje i najuspešnije", rekao je Djurković na konferenciji za novinare.

On je dodao da je prodaja karata počela 17. septembra i da mogu da se kupe kompleti sa 20 odsto popusta, kao i pojedinačne karte, čija je najmamanja 600 dinara.

"Očekujem da će biti mnogo navijača iz Norveške, Francuske, Danske, kao i Madjarske, Hrvatske, Makedonije i Rumunije", rekao je Djurković.

Počasni član Evropske rukometne federacije (EHF) Jan Tuik, koji se sa saradnicama poslednja tri dana bio u inspekciji, istakao je da je "lepo ponovo biti u Srbiji" i da se sada suočava sa "novom, starom situacijom".

"Naš zadatak je da još boboljšamo kvalitet. Potpisali smo ugovore sa 70 medijskih kuća koje pokrivaju 121 državu. Ovaj šampionat će u većem delu biti prenošen i van Evrope", rekao je Tuik.

Evropsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 4. do 16. decembra.

Pogledajte još