Del Boske: Učio sam od Miljanića i Boškova

"Mnogo sam učio i naučio od starijih trenera sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Posebno bih istakao dvojicu iskusnih stručnjaka, Miljana Miljanića i Vujadina Boškova, čije sam reči i ideje upijao kao sunđer", rekao je Del Boske na konferenciji evropskih selektora u Varšavi.

"Od njih dvojice sam učio u madridskom Realu i kasnije tokom trenerske karijere. Oni su meni usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili su mi vodilja u dosadašnjem radu", dodao je on.

Na konferenciji u Varšavi Srbiju su predstavljali selector reprezentacije Siniša Mihajlović i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević.

Mihajlović je rekao da reči Del Boskea prijaju i obavezuju, kao i da iz Varšave nosi niz pozitivnih utisaka.

"Smatram da svi mi, kako iz Srbije, tako i iz bivših jugoslovenskih republika, imamo prava da budemo itekako ponosni kada stručnjak kakav je Del Boske zaključi da je u životu naučio od Miljanića i Boškova. Ovo je istinski dokaz da smo imali velike trenere i oni su nama ideja vodilja za dalji rad", kazao je Mihajlović.

"Iz Varašave nosim niz pozitivnih utisaka. Smatram da je za nas trenere i važno i korisno da imamo susrete poput ovog, da uporedimo mišljenja i ideje", dodao je Mihajlović.

Milošević je istakao da mu je izuzetna čast što prisustvuje na ovakvom skupu i da je srećan zbog puta kojim se fudbal ide.

"Bila je izuzetna čast prisustvovati skupu koji okuplja krem evropskog fudbala. Raduje me aktuelni trend kojim ide savremni fudbal, koji je u poptunosti posvećen napadu", kazao je Milošević.

Konferencija u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) se završava u sredu, a na njoj, između ostalih, prisustvuju selektori najjačih evropskih reprezentacija, među kojima su selektor Italije Ćezare Prandeli, selektor Nemačke Joakim Lev i mnogi drugi.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.