Luka Toni odgovorio na kritike medija

DUIZBURG, 1. jula 2006. (Beta-Rojters) - Napadač reprezentacije Italije, Luka Toni, koji je postigao dva gola na utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv Ukrajine optužio je danas medije u Italiji da su ga previše kritikovali.
"Da budem iskren, mislim da sam ja bio glavna meta kritike. Primio sam dosta kritika. Čitao sam da nisam trenirao dovoljno i da se ne snalazim u timu", izjavio je Toni.
On je rekao da može da prihvati komentare koji se odnose na njegovu igru ali ne i one koji se odnose na njegovo ponašanje. Toni je posebno bio ljut na novinare iz Firence, grada u kojem on nastupa za Fjorentinu, koji sve vreme pokušavaju da naprave priču o njegovom odlasku iz kluba.
"Nikada nisam gubio veru. Postoje trenuci za napadača kada ne postiže golove, mada sam svakako osetio da su neki ljudi oko mene izgubili poverenje", rekao je Toni.
Toni je naglasio da je selektor Marčelo Lipi uvek imao poverenja u njega i da ga je sve vreme u Nemačkoj hrabrio da će golovi vremenom doći.
"Uvek ću mu biti zahvalan jer mi je pružio priliku u nacionalnom timu kada sam bio u Palermu", kazao je napadač "azura".
Govoreći o predstojećoj utakmici u polufinalu protiv Nemačke Toni je rekao: "Oni su nas se uvek pribojavali i pre pobede od 3:0 nad Ukrajinom, a možda će se sada još više bojati. Oni su dobro organizovan i čvrst protivnik, ali i mi smo dobro organizovani i čvrsti".

Pogledajte još