Seltik posle preokreta pobedio u Moskvi

U izuzetno zanimljivoj utakmici viđena su dva preokreta, pošto je prvo Spartak nadoknadio gol zaostatka i poveo, da bi Seltik potom izjednačio i golom grčkog napadača Jorgosa Samarasa u 90. Minute došao do trijumfa.

Seltik je poveo golom Garija Hupera u 12. minutu, kada se engleski napadač posle dodavanja Mikaela Lustiga bio spretniji od Nikolasa Parehe, međutim Emanuel Emenike uspeo je sa dva pogotka da donese preokret svojoj ekipi.

On je prvo izjednačio u 41. minutu posle dodavanja Arija, a gol za 2:1 postigao je u 48. kada je iskoristio lošu interverciju golmana gostiju Frejzera Forstera.

Domaćin je potom u 63. minutu ostao sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Huan Insauralde, kada je kao poslednji u odbrani rukom povukao Hupera, a sudija Toni Šapron ga je isključio tek posle intervencije jednog od svojih pomoćnika.

Seltik je izjednačio u 71. minutu, kada je posle dodavanja Hupera Džejms Forest ostao sam na desnoj strani i šutirao, golman Spartaka Sergej Pesjakov mu je odbranio udarac, ali se lopta od noge Dmitrija Kombarova odbila u gol.

Pobedu škotskoj ekipi doneo je grčki fudbaler Jorgos Samaras golom u 90. minutu utakmice.

U drugoj utakmici Grupe G od 20.45 portugalska Benfika dočekaće špansku Barselonu.

Beta

Pogledajte još