Zidan: Ovo je tako lepo, želim da nastavimo

FRANKFURT, 2. jula 2006. (Beta-Rojters) - Kreator igre Francuske, Zinedin Zidan, rekao je da je njegov tim odigrao sjajno u večerašnjoj pobedi nad svetskim prvakom Brazilom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
"Trebala nam je velika utakmica i to smo i uradili. Znali smo da moramo da budemo u dobroj kondiciji i bili smo", rekao je Zidan novinarima posle pobede od 1:0.
"Vodili smo veliku borbu za zasluženu pobedu. Sada ćemo pokušati da izborimo mesto u finalu. Ne želimo sada da se zaustavljamo. Ovo je tako lepo, želimo da nastavimo", dodao je Zidan, koji će okončati karijeru posle ovog turnira.
Strelac pobedonosnog gola Tijeri Anri takođe je ocenio da je pobeda bila zaslužena.
"Igrali smo dobro. Nismo nikom ništa ukrali. Imali smo taktički plan i on je savršeno proradio. Želeli smo svima da pokažemo posle onog što se desilo pre četiri godine da nismo đubre od ekipe", rekao je Anri.
Francuska je na prošlom Mundijalu ispala posle prvog kruga, bez postignutog gola.
Selektor Remon Domenek imao je samo reči hvale za svoj tim, koji su skoro svi pre turnira otpisivali kao prestar.
"Bilo je izuzetno. Nekada ne postoje reči da opišu ono što osećate. Uklizavao sam s njima, šutirao sam s njima. 'Starci' su i dalje tu", rekao je Domenek.
"Trikolori" će u polufinalu igrati protiv Portugala, ali selektor ne želi sada da razmišlja o tome.
"Portugal neće biti lak protivnik, ali ne želim sada da razmišljam o tome, pustite me da uživam u pobedi. Jedino fudbal može da vam priredi ovako lepe trenutke", rekao je Domenek.
Polufinalnu utakmicu sa Portugalom, Francuska igra u sredu u Minhenu.

Pogledajte još