Nema socijalnog dijaloga

BEOGRAD, 4. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak zatražio je u četvrtak da se o bitnim stvarima, poput poskupljenja i donošenja zakona, ubuduće razgovara i odlučuje na vladinom Socijalno-ekonomskom savetu, a ne na "bilateralnim susretima" čelnika Saveza samostalnih sindikata i Vlade.

Čanak je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je jučerašnji sastanak predsednika Saveza samostalnih sindikata Ljubisava Orbovića i ministra za spoljnu, unutrašnju trgovinu i telekomunikacije zapravo bio "blateralni i porodični susret, a ne socijalni dijalog".

Predsednik sindikata Nezavisnost tvrdi da izmedju Ljajićeve Socijal demokratske partije Srbije i Saveza samostalnih sindikata postoji "bliska porodična veza", pošto je potpredsednik tog sindikata Milorad Mijatović, ujedno i potpredsednik SDPS-a.

"Mi tražimo već duže vreme da se održi sednica socijno-ekonomskog saveta, ali nikako da se ona zakaže, ali se zato ovakvi bilateralni susreti brzo zakazuju", kazao je Orbović.

On je istakao da je zakonom propisano da Socijalno-ekonomski savet treba da raspravlja o poskupljenjima i zakonima, i da to nisu teme koje se tiču samo jednog sindikata.

Pogledajte još