Savremeni poljski film u Domu omladine

BEOGRAD, 4. oktobra 2012. (Beta) - Dugometražni film slikara i reditelja Leha Majevskog "Mlin i krst", ekranizacija u 3D tehnici slike Pitera Brojgela "Procesija na Kalvariju" iz 1546. godine, otvoriće u petak uveče reviju poljskog filma u Domu omladine Beograda.

Upotrebom najnovije CGI tehnologije, Majevski je "oživeo" sudbinu 12 likova i motive Brojgelove slike i napravio ostvarenje koje je postalo hit u umetničkim krugovima, najavili su organizatori.

Pre glavne projekcije, biće prikazan kratkometražni film reditelja Bartoša Miklaša "Millhaven', inspirisan pesmom Nika Kejva.

Na reviji najboljih ostvarenja savremene poljske kinematografije od 5. do 9. oktobra u Domu omladine Beograda biće prikazano 10 filmova.

Publika će videti dugometražne filmove manje afirmisanih autora umetničkog poljskog filma, kao i izbor kratkih filmova novije produkcije.

Filmovi su različitih žanrova, a pored ostalog zastupljene su komedije i egzistencijalna ostvarenja, kao i teme koje zadiru u osetljive probleme savremenog poljskog društva.

Pogledajte još