Nataša Janić: Srećna sam što se vraćam u Srbiju

Janićeva (30) je na Olimpijskim igrama u Sidneju zauzela četvrto mesto za Jugoslaviju, a onda je za Mađarsku osvojila tri zlatne olimpijske medalje (dve u Atini i jednu u Pekingu), dok je na OI u Londonu osvojila jednu srebro i jednu bronzu.

"U Mađarskoj su mi sve dali. Kada sam otišla 2001. ovde nisu postojala sredstva za bavljenje sportom. Srećom prošlo je neko vreme i na mesta su došli ljudi koji znaju šta treba za vrhunski sport", rekla je Janićeva i zahvalila predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu.

Ona je objasnila da želi da produži karijeru i da je oduvek volela da se vrati u Srbiju.

"Još jedno vreme ću provesti u Segedinu, a zatim ću biti u Bačkoj Palanci na pripremama. Želim na ovaj način da dam znak mladim ljudima da se bave sportom da nastave da treniraju, jer je ovde napravljen mnogo dobar sistem sporta", rekla je Janićeva.

Prema njenim rečima, trenutno o Olimpijskim igrama u Riju 2016. Ne razmišlja, jer joj predstoje takmičenja sledeće godine.

"Volela bih da se Srbija obogati sa nekoliko medalja mojim povratkom. Rio je daleko, naravno da bih volela da budem na mojim petim Olimpijskim igrama. Videćemo kada dođe vreme", rekla je Janićeva.

Trostruka olimpijska pobednica naglasila je da povratak u Srbiju nije iz finansijskih razloga, jer je u Mađarskoj već obezbedila sportsku penziju, od 35. godine.

Na pitanje, koja odluka joj je bila teža "da ode u Mađarsku, ili da se vrati", ona je odgovorila: "Obe odluke su bile mnogo teške".

"Moj suprug Adrijan Dušev smatra da kao trener ima svoje mesto u Srbiji, a ja sam godinama imala želju da se vratim. Njegov sin, naš sin, već ima mnogo uspeha i on će mnogo pomoći muškom kajakaškom timu Srbije"
, rekla je Janićeva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da će sada od kajakaša moći da se očekuju još bolji rezultati.

"Nataša dobro došla kući! Obradovala nas je Natašina odluka. Ona je uvek bila simbol vrhunskog sportiste. Radujemo se što će kajak kao sport moći da se vrati na staze stare slave. Voleo bih da njen povratak ukaže da se odnosi prema vrhunskim sportistima menjaju", rekao je Divac.

On je dodao da su se vremena promenila i da Srbija sada može sportistima da ponudi najbolje moguće uslove, kao što su imali uoči Olimpijskih igara u Londonu.

"Nadam se da će se sada sportisti vraćati, a da neće odlaziti kao 90-tih godina", rekao je Divac.

Beta

Pogledajte još