Stefanović sa predstavnicama Unicefa

BEOGRAD, 5. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je u petak u Beogradu sa direktorom Unicefa za Srbiju i Hrvatsku Juditom Rajhenberg i njenom savetnicom Jadrankom Milanović o daljoj saradnji, saopštio je parlament.

Direktorka Unicefa izrazila želju za nastavak dobre saradnje te organizacije i Odbora za prava deteta na čijem je čelu predsednik Skupštine.

Judita Rajhenberg je predložila da predstavnici Unicefa održe prezentaciju članovima novoformiranog Odbora za prava deteta i upozna ih sa aktivnostima i dosadašnjom saradnjom radne grupe za prava deteta.

Predsednik Skupštine pozvao je direktorku Unicefa da ta organizacija ubuduće prisustvuje radu odbora i svojim idejama i angažovanošću doprinese kvalitetnijoj ulozi parlamenta u unapredjenju prava deteta, položaja dece u Srbiji i usaglašavanju zakona sa evropskim zakonodavstvom.

Predsednik je ukazao da je jako važno da pored predstavnika vlade i skupštine, u pripremi zakona koja se tiču dece i adolescenata učestvuje Unicef, predstavnici nezavisnih institucija kao i stručna javnost. Tokom sastanka dogovorene su i aktivnosti u saradnji sa Unicefom.

Pogledajte još